Onnistumiset

Kuntamarkkinoinnin SM-kisoissa kunniamaininta KUUMA-seudun ”Elämä on grillijuhla” -kampanjalle!

Katso mitä tehtiin ›

“Nerokkaasti asuntomessuihin yhdistetty kampanja, jolla saavutettu hyviä tuloksia. Plussaa pitkäjänteisyydestä ja jatkuvuudesta tuleviin 2024 asuntomessuihin. Loistava kokonaisuus, jossa on hyödynnetty laajasti niin strategista markkinointia kuin somekanavia ja kaikkea siltä väliltä. Pohjana kaikelle on ammattimainen analysointi, markkina- ja suunnittelutyön osalta.”

– Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailujen tuomaristo

Lue koko juttu

Ohoin ja KUUMA-kuntien yhteisponnistus “Elämä on grillijuhla” -kampanja ylsi 46 kilpailutyön joukosta 13 parhaan joukkoon ja sai kunniamaininnan eilen huipentuneessa Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailussa. 

Tuomaristo perusteli huomionosoitustaan seuraavasti: 

“Nerokkaasti asuntomessuihin yhdistetty kampanja, jolla saavutettu hyviä tuloksia. Plussaa pitkäjänteisyydestä ja jatkuvuudesta tuleviin 2024 asuntomessuihin. Loistava kokonaisuus, jossa on hyödynnetty laajasti niin strategista markkinointia kuin somekanavia ja kaikkea siltä väliltä. Pohjana kaikelle on ammattimainen analysointi, markkina- ja suunnittelutyön osalta.”

“Tämä oli huippumielenkiintoinen ja hauska projekti tehdä. On upeaa, että kuntasektorilla hakeudutaan tekemään tämän tyyppistä yhteistyötä. Tuntuu tosi hyvältä saada tällaista tunnustusta projektillemme. Olihan se nerokkaasti asuntomessuihin yhdistetty kampanja!”, Ohoin toimitusjohtaja Tiia Lintula fiilistelee.

KUUMA-seutu (eli Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Kirkkonummi, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo, Tuusula ja Vihti) halusi tehdä kuntamarkkinoinnin historiaa lyömällä hynttyyt yhteen asumisen markkinoinnin osalta. ⁠

Viime vuoden Tuusulan asuntomessuille haluttiin löytää 10 kunnan yhteinen ja innostava asumisen markkinoinnin näkökulma. Markkinointiviestinnän kumppaniksi valikoitui Ohoi Creative.⁠

Yhteistyö käynnistettiin jo edellisenä vuonna luomalla KUUMA-seudulle markkinointiviestintästrategia. Tämän jälkeen yhdessä määritetty strategia pöllytettiin luovalla ideoinnilla, minkä seurauksena kehittyi ”Elämä on grillijuhla” -kampanjakonsepti.⁠

Konseptilta edellytettiin uudenlaista otetta sekä skaalautuvuutta niin messuosastoksi, verkkosivustoksi, oheismateriaaleiksi kuin some-postauksiksikin.⁠

Elämä on grillijuhla -konsepti luo vahvaa mielikuvaa iloisesta, luonnonläheisestä sekä yhteisöllisestä seudusta. KUUMA-seutu tarjoaa täyttä elämää pääkaupunkiseudun kyljessä läpi elämänkaaren.⁠ Kohderyhmiä olivat pääkaupunkiseudun nuoret aikuiset ja perheet.⁠

Ohoi suunnitteli ja toteutti vahvassa yhteistyössä koko KUUMA-seudun edustajien kanssa:

  • ⁠KUUMA-seudun asumisen markkinoinviestintästrategia⁠
  • ⁠Elämä on grillijuhla -asumisen markkinoinnin kampanjakonsepti⁠ ja valokuvaohjeisto
  • ⁠Kampanjasivusto https://grillijuhla.kuuma.fi/
  • ⁠Kuumat vinkit -vihkonen, jossa kuntakohtaiset esittelyt grillausvinkkeineen⁠

Konseptin mukaiset kuntakohtaiset uniikit valokuvat otti Kapina Oy

Flamingo Spa Oy:n toimitusjohtaja Sanna Himberg suosittelee lämpimästi yhteistyötä Ohoin kanssa

Katso mitä tehtiin ›

”Yhteistyö oli koko projektin aikana avointa ja mutkatonta. Olimme laajalla porukalla tiiviisti mukana konseptin työpajoissa ja saimme projektin lopputuotteena erinomaisen kommunikaatio- ja viestintäkonseptin, jota olemme edelleen jatkotyöstäneet oman henkilökunnan kanssa kylpylän arkeen luontevasti sopivaksi.”

– Sanna Himberg, toimitusjohtaja, Flamingo Spa Oy

Lue Sannan kokemuksista lisää

Koronapandemian alkushokista selviydyttyämme päätimme käynnistää aikuisten kylpylän konseptiuudistusprojektin syksyllä 2020. Ohoi valikoitui yhteistyökumppaniksi tähän kahdesta syystä: 

  1. Heillä oli sopivan innovatiivinen, innostunut ja nuorekas ote.
  2. Yritys toimii selkeästi vaikutusalueellamme eikä ollut ”liian suuri toimisto”.

Tavoitteena projektissa oli suunnitella ja toteuttaa aikuisten kylpylään uudistettu konsepti, jolla tuodaan suomalaista saunakulttuuria uudella tavalla kylpyläasiakaskokemukseen. 

Uudella konseptilla haluttiin varmistaa asiakkaille kokonaisvaltainen elämys, joka koskettaa ja tuntuu. Tavoitteena oli myös luoda asiakkaille uudenlainen ”Flamingo spa – state of mind” ja ”tone-of-voice”. 

Uskoimme, että konseptiuudistuksen myötä saamme uuden kilpailuelementin erityisesti ryhmä- ja yritysmyyntiin sekä vahvistamaan pandemian jälkeistä asiakasvolyymiä ja liiketoimintaamme. Konkreettisena business-tavoitteena oli myös kasvattaa asiakasvolyymiä arkisin ja sunnuntaisin. 

Yhteistyö oli koko projektin aikana avointa ja mutkatonta. Olimme laajalla porukalla tiiviisti mukana konseptin työpajoissa ja saimme projektin lopputuotteena erinomaisen kommunikaatio- ja viestintäkonseptin, jota olemme edelleen jatkotyöstäneet oman henkilökunnan kanssa kylpylän arkeen luontevasti sopivaksi. 

Konseptin avulla olemme luoneet tavan kertoa aikuisten kylpylän tiloista ja palveluista sopimaan erilaisiin kokemuksiin, joita meillä on mahdollisuus tavoitella: hyvää oloa, hyvinvointia ja viihtymistä. 

Viestintäkanavia ja -sisältöjä ollaan uudistamassa. Palvelumallia on uudistettu konseptin mukaiseksi ja henkilöstön koulutukset ovat käynnistymässä. 

Nyt pystymme kertomaan palveluistamme uudella tavalla, jolla tavoitellaan uusia kohderyhmiä sekä uutta volyymiä arkipäiviin. 

Hyödynsimme konseptia myös hieman laajemmin, otimme viestinnällisiä elementtejä käyttöön myös vesipuiston puolelle. Tämä kertoo siitä, että konsepti on juuri meille hyvin sopiva ja monikäyttöinen. Saamme siitä ammennettua hyötyjä laajasti. 

Seuraavaksi käynnistämme ison kehittämishankkeen asiakaskokemuksen parantamiseksi koko asiakaspolun osalta, pääfokusalueena teknologisten palvelumallien ja -ratkaisujen hyödyntäminen tulevaisuudessa. Hanke käynnistyy v. 2022 ja tässäkin tulemme hyödyntämään Ohoin kanssa työstettyä konseptikäsikirjaa. 

Suosittelen lämpimästi Ohoita, 

Sanna Himberg 
toimitusjohtaja 
Flamingospa Oy