Järvenpään kaupunki

Meillä on ollut ilo ja kunnia toimia kotikaupunkimme Järvenpään kumppanina niin kaupungin brändiuudistuksessa, kampanjasuunnittelussa, matkailumarkkinoinnin konseptoinnissa kuin lukuisten erilaisten markkinointi- ja viestintämateriaalien tuottamisessa.

Toteutimme Järvenpään kaupungin brändiuudistusprojektin vuoden 2019 aikana. Projektissa kiteytimme kaupungin brändi-identiteetin sekä suunnittelimme sitä tukevan visuaalisuuden. 

Brändiuudistusprojekti toteutettiin vahvassa yhteistyössä niin kaupungin eri palvelualueiden edustajien, keskeisten sidosryhmien kuin tietenkin kaupunkilaistenkin kanssa. Polttoainetta suunnitteluun haettiin useiden työpajojen, kyselyiden sekä kohtaamisten kautta. Saimme projektiin yhteensä yli 2500 näkemystä.

Suunnittelemamme Järvenpään logo, ”Luonnotar”, on elävä ja monimerkitysellinen. Moni katsoja löytää siitä todennäköisesti ensisilmäyksellä vähän eri asioita. Logo on saanut nimensä säveltäjämestari Sibeliuksen sinfonisen runon “Luonnotaren” mukaan. Teos on yksi huikeimmista ja omaleimaisimmista Sibeliuksen sävellyksistä, jonka aihepiiri on ammennettu Kalevalasta.

Logossa Luonnottaren sivuprofiili pitkine hiuksineen muodostuu muodon negatiivisen tilan oivalluksen kautta.

Järvenpään brändiuudistusprojektissa tunnistettiin kaupungin brändin ydin sekä brändin viisi kulmakiveä. Kulmakivet ja ydin on esitetty pyramidissa kolmessa eri tasossa.

Alimmalla tasolla olevat järvenpääpiirteet ovat perusta sille, mistä kaupunki haluaa olla tunnettu. Pyramidin seuraavalla tasolla on tunnistettu järvenpääoma. Nämä ovat Järvenpään erityisiä vahvuuksia ja kaikkea sitä, mikä toteutuu kaupungissa joka päivä.

Pyramidin huipulla on brändin ydin, eli järvenpääasia. Se kirkastaa sen, mistä Järvenpään brändissä on syvimmillään kysymys.

Suunnittelimme ja toteutimme näyttävän ulkomainoskampanjan Helsingin rautatieasemalle sekä kampanjan mukaisen videomainoksen Musiikkitalon Fame-mainospaikalle. Kampanja rakentui vahvojen valokuvien ja runollisen copywritingin varaan.

”Elä jokainen nuotti – Ole tämä hetki – Tunne yhteys”

”30 minuuttia kotiin”

Järvenpään kaupunki